The building

Inspired by the residential and industrial grain of Collingwood, architecture is delivered with authority and precision with the heritage of the location embedded in the design. Featuring one, two and three bedroom apartments and penthouses, with retail spaces on the ground floor, find yourself in the centre of it all.

The building’s entry points are fitted with cutting edge technology allowing easy remote access into the building, and adding an extra level of security ensuring resident’s peace of mind.

Architecture & interior design

The exterior’s signature elements are brick, tiles and metal. Exposed red brickwork, honed precast concrete tones, and manganese and bluestone-inspired bricks keep the building true to the industrial tone of its surrounds and area’s history.

Sophisticated colour palette options, premium appliances and custom joinery give Pace of Collingwood a timeless feel. Flow and function are the most important elements of the living areas, incorporating timber floorboards, natural-wool-fibre carpets and stone elements. The layouts have been designed for open plan living, and a minimalist approach lets the quality of the materials used in the space speak for themselves. Simple lines and a timeless, earthy colour palette encourages residents to make these spaces their own.

Ground level retail

Located just 300 metres from both Smith and Gertrude Streets, you’ll be spoiled for choice when it comes to shopping, bars and eateries. With public transport a stone’s throw away including Collingwood Train Station and various tram routes, Pace of Collingwood boasts the ideal location.

The ground floor shops and cafés add a village-like quality. Pace of Collingwood is home to three retail spaces as well as entry points on Cambridge and Wellington Streets giving easy access to the building for cyclists, residents on foot and those in cars.

Rooftop pocket park

A space filled with greenery and cascading vines around paved pathways. Barbeques, an open-air kitchen, grassy areas and seating provide residents with spaces for socialising and entertaining.

A communal rooftop deck on level 7 has undercover and open dining and entertaining areas. The seating scattered throughout the space is zoned to be both private and welcoming to groups. Tables, benches and sun lounges make up ample seating and spacious open planning allows large areas for relaxing and socialising.